onsdag 17 januari 2018

Lummiga Lombok

Härom dagen åkte började vi vår lilla rundtur runt i Lombok. Vi stannade först 3 nätter i Sengiggi (Västra Lombok). På stället vi bodde på var det en stor reception med ett stort schackbräde som var ungefär 1 kvm som vi spelade på. Sedan finns det en lång trappa ner till poolen och våra rum. 


Vi var de ända som bodde där och vi hade en stor pool och två stora rum. Nån dag senare bjöd vi in vår kompis Ali några timmar. Vi åt lunch, pratade och lekte i poolen.
Sedan så åkte vi till en liten ö som heter Gili Layar som hör till Lombok. Det fanns 1 ställe att bo på och 1 resturang på hela ön. Där bodde bara vi, en annan familj som var från Tyskland, en Indonesisk familj fast de bodde inte vid Bungalowen de hade byggt ett eget hus och 200 kor.


Det var bra snorkling och väldigt mycket fisk, fast bungalowsen som vi bodde i var mer som små hyddor med en liten säng. Vi var tvungna att bo i två bungalows för annars skulle det inte gått.


Vårt tredje och sista ställe var också en ö som tillhör Lombok. Den ön hette Gili Nanggu och hade också bara en resturang och ett ställe att bo på. Gili Nanggu var nog det bästa av de tre. Det var galet mycket fisk, två fina bungalows och en söt liten katt som var hemma hos oss hela tiden. Vi kallar den lilla katten för Pip av en anledning: Hon pep och gnällde hela tiden. Vi hade ett litet hål i väggen på en bungalow där Pip alltid kröp in och sov, och några gånger vi fick mat över gav vi det till Pip.


Det roligaste med den här ön var att om man inte räknade med de som jobbade på stället vi bodde på (vilket var typ 10 personer) så hade vi hela ön för oss själva.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar